Sep
05

Yoram’s Muziektip: Clip van de Week (#36)

DJ Shadow – Nobody Speak (Ft. Run The Jewels)

Heel leuk om deze clip te plaatsen, een dag nadat ik deze had geplaatst. Met deze Clip van de Week, maken Run The Jewels kans om twee keer voor te komen in de lijst met Clips van het Jaar.

Aug
29

Yoram’s Muziektip: Clip van de Week (#35)

Massive Attack – The Spoils (Ft. Hope Sandoval)

Massive Attack is ‘on a roll’; vorige week Clip van de Week en nu weer! Dat gezegd hebbende was het deze week wel een stuk lastigere keuze door deze van Cass McCombs. Prachtige fotografie en een interessant inkijkje achter de schermen bij een porno-shoot. De close-ups van de acteurs krijgen een andere betekenis omdat we het hier in een music video zien: we weten dat het acteurs zijn, maar het zijn ook niet de acteurs van deze clip: we hoeven de gesuggereerde intimiteit niet te geloven, voor zoverre het al oprecht is.

Toch koos ik dus de video hierboven. Cate Blanchett, ja, maar nog meer dan dat is dit echt een music video waarbij music en video elkaar echt aanvullen en de juiste overgangen in beeld zijn gekozen om samen te gaan met wat er in de muziek gebeurt. De clip is heel abstract en juist hierom is dit zo knap. Het weet zes minuten lang te boeien. Hun vorige Clip van de Week was ook al zo’n kunststukje. Massive Attack zijn de music video-helden van 2016.

Older posts «